Blog

Araç Üstü Çadır ‘ın Avantajları Nelerdir?

Araç Üstü Çadırın Avantajları Nelerdir?

Araç üstü çadırlar son zamanlarda kamp severler arasında oldukça popüler hale geldi. Peki, araç üstü çadır gerçekten mantıklı mı? Gelin birlikte inceleyelim.

Araç Üstü Çadır Avantajları;

  • Araç Üstü Çadır Karavana nazaran daha hafif, daha kolay kurulumu yapılabiliyor ve daha ekonomik. istenildiği zaman birkaç kişinin yardımıyla sökülebiliyor. Yapılan bu işlemlerin kolaylığı sayesinde eğlenmek ve kendine vakit ayırmak adına daha çok zaman kalıyor.
  • Araç üstü çadırınızı sabitlemek için sopalara ya da taşlara ihtiyaç duymazsınız .Ayrıca bir kere kurduktan sonra kamp yerini değiştirmek isterseniz çadırınızı saniyeler içinde katlayıp, merdiveni de yukarı iterek farklı bir yere kolayca geçebilirsiniz. Karavanların giremediği birçok yerde, aracınızın girebildiği tüm yerlerde huzurlu bir kamp yapıyor olursunuz.
  • Araç Üstü Çadır ile herhangi bir kamp alanına rahatlıkla giriş yapılabilir. Sadece araba ücreti ödeyerek daha rahat ve daha güvenli bir ortamda konaklama sağlayacaktır.
  • Yerden 5-7 metre yüksekte olmanız size kesinlikle ekstra bir güvenlik sağlayacaktır. Böceklerden ve haşerelerden uzakta olmak istiyorsanız, yere kurulan normal çadırlara böcek vb. doğadaki diğer hayvanlar gelse de bu çadırlar böceklerden ve hayvanlardan uzakta deliksiz bir uyku imkanı sağlıyor. Çünkü yerden yüksekte bulunuyor. Yüksek olması sayesinde, eşsiz bir manzara seçeneği sunuyor.

Araç Üstü Çadır

  • Yağmurlu havalarda yerden yüksekte olduğunuz için ıslanma ve göllenme problemi ihtimaliniz yoktur. Yüksekte olmak avantajdır.
  • Araç üstü çadır sayesinde artık aracınızda uyumak zorunda olmadığınız için, aracınızın tüm alanlarını daha verimli kullanabilirsiniz. Çantalarınızı ya da yiyecek- içeceklerinizi rahat rahat arabanın içinde saklayabilirsiniz.
  • Toprak, engebeli yüzeylerde veya taş zeminde değil, bu çadır içinde bulunan sünger yataklarda uyuduğunuz için daha konforlu bir uyku uyumuş olursunuz.
  • Sıcak havalarda yan havalandırmaları açarsanız çadırın içerisi serin oluyor. Sineklik kısmını kapatarak keyifli bir uyku uyuyabilirsiniz.

Araç Üstü Çadır

 

Sonuç olarak eğer seyahat ederken konaklama maliyetlerinden tasarruf etmek isterseniz ve sınırlı sayıda insanla kamp yapacaksanız, araç üstü çadırlar sizin için mantıklı bir seçenek olabilir.

Bir yanıt yazın